Zöldséges tésztasaláta

Zöldséges tésztasaláta

Gyorsan elkészíthető, friss zöldségekkel teli finom fogás.

Zöldséges tésztasalátaHozzávalók: 

  • 50 dkg kagylótészta

  • 4 közepes szár halványító zeller

  • 4 db főtt tojás (keményre főtt)

  • 8 db retek

  • fél közepes kígyóuborka

  • 3 ek. majonéz

  • 4 ek. joghurt (laktózmentes)

  • fél citromból nyert citromlé

  • 3 ek. snidling (friss, aprított)

  • só ízlés szerint

  • fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A zellert és a retket vékony szeletekre, az uborkát csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a tésztával. A főtt tojás sárgáját összetörjük, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a joghurttal, a majonézzel és a frissen facsart citromlével. A tojásfehérjét kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldséges tésztához, majd meglocsoljuk az öntettel, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk az aprított snidlinggel.  Laktózmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Készíthető gluténmentes tésztával is.  

Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége