Gyorsan elkészíthető, friss zöldségekkel teli finom fogás.
Hozzávalók:
-
50 dkg kagylótészta
-
4 közepes szár halványító zeller
-
4 db főtt tojás (keményre főtt)
-
8 db retek
-
fél közepes kígyóuborka
-
3 ek. majonéz
-
4 ek. joghurt (laktózmentes)
-
fél citromból nyert citromlé
-
3 ek. snidling (friss, aprított)
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A zellert és a retket vékony szeletekre, az uborkát csíkokra vágjuk, majd összeforgatjuk a tésztával. A főtt tojás sárgáját összetörjük, sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kikeverjük a joghurttal, a majonézzel és a frissen facsart citromlével. A tojásfehérjét kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldséges tésztához, majd meglocsoljuk az öntettel, és legalább fél órára hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk az aprított snidlinggel. Laktózmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Készíthető gluténmentes tésztával is.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása