Egészséges, finom, könnyen elkészíthető ez a brokkolikrémleves. Így csempéssz egy kis zöldet az étrendedbe!
Hozzávalók
- 20 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g brokkoli
- 1.2 L víz
- 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- fehérbors (őrölt)
- 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
- 60 g szikkadt kenyér
Elkészítés
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
Forrás: www.cookpad.com
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása