Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

Egészséges, finom, könnyen elkészíthető ez a brokkolikrémleves. Így csempéssz egy kis zöldet az étrendedbe!   

Brokkoli krémlevesHozzávalók

  • 20 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g brokkoli
  • 1.2 L víz
  • 160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • fehérbors (őrölt)
  • 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
  • 60 g  szikkadt kenyér

Elkészítés 

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!  


A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.


Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük. 


Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel. 


A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni. 


A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.


Forrás: www.cookpad.com



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége