Karácsonyi töltött pulyka

Karácsonyi töltött pulyka

Ez a klasszikus étel minden ünnepi asztalon jól mutat.

Tölteni:

4 kg bébipulyka

Karácsonyi töltött pulykaA töltelékhez:

1 db sárgarépa

fél petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa

5 db zsemle (szikkadt)

fél vöröshagyma

2 evőkanál petrezselyemzöld

3 db tojás

bors (színes, vagy tarka)

1 evőkanál zsemlemorzsa ( gluténmentes zsemlemorzsa

A tepsibe:

100 ml víz

1 db narancs

oltólének 200 ml csontalaplé

Elkészítés:

A pulykát megmossuk, lecsöpögtetjük. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, a répát, zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük őket, hozzáadjuk a zöldségeket, esetleg ételízesítőt, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojásokat, és elkeverjük. Jól összedolgozzuk. A pulyka belsejébe töltjük, és a pulyka alsó felét összetűzzük, a lábakat összekötjük. Nagy kacsasütőbe tesszük. A maradék tölteléket és egy félbevágott narancsot kevés vízzel tegyünk a kacsasütőbe. 200 fokon süssük. Sütés közben többször locsoljuk és fecskendezzük be a húsba az oltólével. Három óra alatt készül el, az utolsó fél órában 220 fokon süssük, így lesz piros.

 

Forrás: www.cookpad.com

 



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége