Januárban a lencséé a főszerep. Ezúttal ízletes levesként ajánljuk.
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- só
- bors
- 1 db zöldségleveskocka (elhagyható)
- 3 ek. liszt
- olaj
- 2 ek. pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- 1 szál kolbász (vagy főtt tarja)
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk. A zöldségeket kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, egyben hagyjuk. Feltesszük főni a lencsét, majd hozzáadjuk a zöldségeket a hagymákkal együtt. Amikor már fő a leves, beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük sóval és borssal, leveskockát dobunk bele. Közben elkészítjük a rántást 3 evőkanál lisztből és annyi olajból, amennyit felvesz a liszt. Hozzáadunk kb. 1/2-1 evőkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítjuk. Ebbe a mártásba beleteszünk 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverjük. Amikor már majdnem kész a lencse, belerakjuk a kolbászt vagy a kockákra vágott főtt tarját. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverjük a rántást, és még pár percig együtt főzzük.
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása