Kolbászos lencseleves

Kolbászos lencseleves

Januárban a lencséé a főszerep. Ezúttal ízletes levesként ajánljuk.

Hozzávalók:

  • Kolbászos lencseleves30 dkg lencse
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db zellerszár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 1 db zöldségleveskocka (elhagyható)
  • 3 ek. liszt
  • olaj
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 1 szál kolbász (vagy főtt tarja)

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatjuk. A zöldségeket kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, egyben hagyjuk. Feltesszük főni a lencsét, majd hozzáadjuk a zöldségeket a hagymákkal együtt. Amikor már fő a leves, beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük sóval és borssal, leveskockát dobunk bele. Közben elkészítjük a rántást 3 evőkanál lisztből és annyi olajból, amennyit felvesz a liszt. Hozzáadunk kb. 1/2-1 evőkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítjuk. Ebbe a mártásba beleteszünk 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverjük. Amikor már majdnem kész a lencse, belerakjuk a kolbászt vagy a kockákra vágott főtt tarját. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverjük a rántást, és még pár percig együtt főzzük.

Forrás: mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége