Sajtos-gombás tészta

Sajtos-gombás tészta


Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ez a vacsorának is beillő gombás fogás.

Sajtos-gombás tésztaHozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 150 g tejföl
  • 10 dkg margarin
  • 8 közepes gomba
  • 2 dl tej
  • 2 csapott ek. finomliszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fokhagymapor ízlés szerint
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük. A gombát felszeleteljük, és vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a tejet, majd a 2 evőkanál lisztet. Kevergetés közben hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket és a reszelt sajtot. Addig keverjük, amíg el nem olvad a sajt. Ha túl sűrű masszát kapunk, tejjel hígíthatjuk. A tésztát összekeverjük a szósszal. Közepes nagyságú jénait kivajazunk, és meghintjük zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon le. A tésztás-sajtos egyveleget beleöntjük a jénaiba. A tetejére is reszelhetünk sajtot. Kb. 15 percig sütjük.


Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége