Sárgarépa torta mascarpone krémmel

Sárgarépa torta mascarpone krémmel

 

 

 

Répatorta van? Van. Méghozzá a közkedvelt mascarponéval! Mi is illene jobban a húsvéti asztalra?

 

Hozzávalók a tésztához: 

  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 235 ml olívaolaj
  • 250 g liszt
  • 1 ek szódabikarbóna
  • ¼ ek sütőpor
  • 400 g reszelt sárgarépa

 

a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 125 g vaj
  • 150 g porcukor

 

+200 g apróra összedarabolt pörkölt dió (elhagyható, ha valaki allergiás a dióra)

 

Elkészítés 

  • a liszthez szitáljuk hozzá a szódabikarbónát és a sütőport és keverjük össze
  • a tojásokat és a cukrot mixerrel magas fokozaton egyenletesen krémesre-habosra mixeljük
  • alacsony fokozatra kapcsoljuk a mixert és lassan keverjük bele az olajat, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket
  • a masszához adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és spatula segítségével keverjük össze a hozzávalókat
  • a tésztát 2 db 21 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tepsibe osztjuk el
  • 180 fokos, előmelegített sütőben 35 percig sütjük

 

Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a krémet: mixerrel összekeverjük a vajat és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett beleadagoljuk a marcarpone-t. Laktózérzékenyek használhatnak laktózmentes mascarpone-t és vajat.

 

A torta összeállítása:

  • a 2 tésztakorongot kettévágjuk úgy, hogy 4 egyforma kb. 1 cm vastag körlapunk lesz
  • vegyünk elő egy  nagyobb lapos tányért és helyezzük rá az első körlapot, annak tetejére kenjünk a krémből, majd szórjuk meg egy kis dióval; így tegyünk a 2. és 3. körlappal is; a megmaradt krémmel a 4. körlap tetejét és a torta oldalait egyenletesen vonjuk be és tetszőlegesen díszítsük dióval

 

Fogyasztás előtt 30 percig hagyjuk hűtőben pihenni.

 

Forrás: www.natashaskitchen.com 

 



Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége

©2019 © Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.