Szilvás muffin

Szilvás muffin

Szilvás muffin
Remek uzsonna, vendégváró falat, gyerekek kedvence a szilvás muffin. Próbálja ki!

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

  • 26 dkg finomliszt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 6 dkg dió (durvára tört)
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 ek. méz
  • 1 dl tej
  • 12 db szilva
  • 1 teáskanál fahéj (őrölt)
  • 3 ek. porcukor

A muffin fűszerkeverékhez:

  • 1 csipet fahéj
  • 1 db csillagánizs (darálva)
  • szegfűszeg ízlés szerint (darálva)
  • fél citromból nyert citromhéj (reszelve)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a vajat felolvasztjuk. Hozzákeverjük a tojást, a mézet, a tejet és a fűszerkeveréket. A vajas keveréket két-három részletben adagolva a száraz hozzávalókhoz keverjük. A szilvát kimagozzuk, és a mag helyére kevés fahéjas porcukrot teszünk. A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe adagoljuk, és mindegyikbe belenyomunk egy-egy szilvát. (Ha nagy szemű a szilva, keresztben vágjuk ketté, és a vágott felével lefelé dugjuk a masszába.) Előmelegített sütőben 170 fokon (légkeverésen 150 fokon) kb. 15 percig sütjük.

 

Forrás: www.nosalty.hu

Kapcsolódó cikkeink: 



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége