Diétás töltött káposzta

Diétás töltött káposzta

töltött káposzta


A töltött káposztáról azoknak sem kell lemondaniuk, akik szénhidrátdiétán vannak. Próbálják ki!

 

Hozzávalók:

 

  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. darált pritaminpaprika vagy paprikakrém
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • kapor
  • csombor
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • bors
  • 2 ek. zabpehely
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek. tönkölybúzaliszt

 

Elkészítése:

 

A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, rátesszük a ledarált pritaminpaprika (vagy paprikakrém) felét. Együtt pirítjuk, hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt főzzük, kaporral és csomborral ízesítjük. Közben a darált húst összekeverjük a maradék paprikával, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a zabpelyhet. Ízesítjük kétcsipetnyi szárított kaporral, csomborral. Összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk belőle. Belerakjuk a káposztába, hozzáadjuk a gyufaszál vékonyra szelt sárgarépát. Kb. 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást. A joghurtot elkeverjük a liszttel, egy merőkanál levet kimerünk a fazékból, összekeverjük, és hozzáadjuk. Összefőzzük, azonnal tálaljuk.

 

Forrás: mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége