Csirkés-pesztós tészta

 

 

Laktató fogásnak ígérkezik ez a pesztóval és spárgával feldobott tészta. Ebédre kitűnő.

 

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 1 tk só
  • 0,25 tk őrölt bors
  • 500 g zöld spárga
  • 500 ml tejszín (laktózérzékenyek számára laktózmentes tejszín kapható)
  • 4 ek bazsalikomos pesztó
  • 4 ek olíva olaj
  • 340 g szélesmetélt tészta (fettuccine, linguine, tagliatelle)

 

Elkészítés

  1. Főzze meg a tésztát és szűrje le.
  2. Sózza és borsozza meg a csirkemellek mindkét oldalát és 2 ek olíva olajon süsse meg a szeleteket (oldalanként 3 percig elegendő).
  3. Közepes nagyságú szeletekre vágja szét a húst.
  4. A spárga szárának az alját vágja vissza, érezhető, hogy meddig tart az úgynevezett fás rész. A síp többi részét – a fej kivételével – hámozza meg. Mindegyik spárgasípot vágja 3 egyforma darabkára. Ezt követően 2 ek olíva olajon párolja meg kb. 2-3 percig.
  5. A párolt spárgához adja hozzá a tejszínt és főzze 3 percig kevergetve, majd adja hozzá a pesztót és a csirkét és főzze így is 2 percig.
  6. Forgassa bele e a szaftos masszába a tésztát és már tálalható is.

 

Forrás: https://natashaskitchen.com

 

Részletes recept videóval: https://natashaskitchen.com/chicken-pesto-pasta/



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége