Brokkolifasírt pirított magvakkal

Brokkolifasírt pirított magvakkal


Húsos feltét helyett tökéletes választás a brokkolifasírt. Ha a brokkolit előfőzés helyett pároljuk, kevesebbet veszít tápértékéből.

Brokkolifasírt pirított magvakkalHozzávalók:

  • 1 közepes brokkoli
  • 2 tojás
  • 4 ek. zabpehely
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. szezámmag
  • 2 ek. tökmag
  • 2 ek. napraforgómag
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • a sütéshez fél dl olívaolaj

Elkészítése:

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, sós vízben előfőzzük. Ezután rögtön hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot. A magvakat száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A brokkolirózsákat késes robotgépbe helyezzük, és összedaraboljuk. Egy tálban összekeverjük a brokkolit, a felaprított petrezselyemzöldet, a tojást, a zabpelyhet és a pirított magvakat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, amivel a formázható állagot elérjük. A kis korongokat kevés olívaolajon aranybarnára sütjük.

Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége