Különleges finomság különleges alkalmakra, például a szerelmesek ünnepére.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 30 dkg porcukor
- 4 tojásfehérje (15 dkg)
- 1 ek. almaecet
- 1 csapott ek. kukoricaliszt
- 4 csepp citromlé
- egy fél vaníliarúd magjai
A tetejére:
- 4 dl zsíros habtejszín
- 10 dkg eper
- 10 dkg áfonya
- 1 db gránátalma magjai
Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük tálba, és robotgéppel verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a gép keverőjén megáll a hab. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, a sütőpapír szélére tegyünk fém pogácsaszaggatót, vagy nehezéket, mert légkeveréses sütőben beleérhet a lap a krémbe. Halmozzuk a tepsibe a krémet, két módon: két ugyanakkora kör alakú alapot csináljunk, vagy pedig egy nagyot. Utóbbinál vigyázzunk, ne legyen túl vastag, mert félő, hogy a közepe nem sül jól át. Az alapunk legyen 2 ujj magas, kb. 20 cm széles, a felülete nagyjából egyenletes. Tegyük a 120 fokra előmelegített sütőbe 75 percre, majd kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg az alap hűl, daraboljuk fel az epret, és szedjük ki a gránátalma magjait, a tejszínt verjük kemény habbá. A teljesen kihűlt alapra jöhet a tejszínhab, jó vastagon. A tetejét szórjuk meg a gyümölcsökkel.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása