Valentin-napi Pavlova-torta

Valentin-napi Pavlova-torta

Különleges finomság különleges alkalmakra, például a szerelmesek ünnepére.

Hozzávalók:

Valentin-napi Pavlova-tortaAz alaphoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje (15 dkg)
  • 1 ek. almaecet
  • 1 csapott ek. kukoricaliszt
  • 4 csepp citromlé
  • egy fél vaníliarúd magjai

A tetejére:

  • 4 dl zsíros habtejszín
  • 10 dkg eper
  • 10 dkg áfonya
  • 1 db gránátalma magjai

Elkészítése:

A hozzávalókat tegyük tálba, és robotgéppel verjünk kemény habot belőlük. Akkor lesz tökéletes, ha a gép keverőjén megáll a hab. Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, a sütőpapír szélére tegyünk fém pogácsaszaggatót, vagy nehezéket, mert légkeveréses sütőben beleérhet a lap a krémbe. Halmozzuk a tepsibe a krémet, két módon: két ugyanakkora kör alakú alapot csináljunk, vagy pedig egy nagyot. Utóbbinál vigyázzunk, ne legyen túl vastag, mert félő, hogy a közepe nem sül jól át. Az alapunk legyen 2 ujj magas, kb. 20 cm széles, a felülete nagyjából egyenletes. Tegyük a 120 fokra előmelegített sütőbe 75 percre, majd kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg az alap hűl, daraboljuk fel az epret, és szedjük ki a gránátalma magjait, a tejszínt verjük kemény habbá. A teljesen kihűlt alapra jöhet a tejszínhab, jó vastagon. A tetejét szórjuk meg a gyümölcsökkel.

Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége