Darált hússal töltött gombafejek sütőben sütve

Darált hússal töltött gombafejek sütőben sütve

A gomba télen-nyáron finom. Mivel megtöltve igen mutatós fogás, vendégváró falatkának is készíthető.

Hozzávalók (4 főre)

  • 8 db nagy fejű csiperkegomba
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 20 g sajt
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 db közepes méretű paradicsom
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

  1. A hagymát kevés olajon megdinszteljük.

  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.

  3. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)

  4. Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.

  5. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszünk.

  6. Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.

 

Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége