Meggyes sajttorta

Meggyes sajttorta

Meggyes sajttorta


Ez a sütés nélkül elkészíthető finomság 10 szeletet ad ki.

 

Hozzávalók:

 

– 180 g édes keksz (1 csomag)

– 45 ml tej

– 125 g mascarpone

– 125 g natúr krémsajt

– 30 g cukor

– 120 g natúr görög joghurt

– 1 teáskanál vaníliaaroma

– 75 ml habtejszín

– 20 g cukor

– ízlés szerint citromlé

– 7 g zselatin

– 20 ml tej

– 20 dkg meggy

– 3 g zselatin

– 15 ml víz

 

Elkészítése:

Törjük össze a 180 gramm kekszet. Adjuk hozzá a 45 ml tejet, és forgassuk addig, amíg össze nem áll. Nyomkodjuk egy 17 cm átmérőjű tortaforma aljába, és 15 percig hűtőben pihentessük! A szobahőmérsékletű mascarponét és krémsajtot keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát. A habtejszínt cukorral verjük kemény habbá, és forgassuk a sajtos-joghurtos masszába. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá. A zselatint tejben oldjuk fel, öntsük a masszához, és az egészet kanalazzuk a kekszalap tetejére. 20 percre tegyük a fagyasztóba.

A meggyet a cukorral felforraljuk, addig, amíg levet nem enged. Ezután leszűrjük. A meggylébe tegyük bele a zselatin és a víz csomómentes keverékét. 20 perc után vegyük ki a fagyasztóból a félkész tortát, és a zselatinos meggylevet öntsük a tetejére. Minimum 4 órára tegyük a hűtőbe.

Forrás: www.cookpad.com



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége