Ez a sütés nélkül elkészíthető finomság 10 szeletet ad ki.
Hozzávalók:
- 180 g édes keksz (1 csomag)
- 45 ml tej
- 125 g mascarpone
- 125 g natúr krémsajt
- 30 g cukor
- 120 g natúr görög joghurt
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 75 ml habtejszín
- 20 g cukor
- ízlés szerint citromlé
- 7 g zselatin
- 20 ml tej
- 20 dkg meggy
- 3 g zselatin
- 15 ml víz
Elkészítése:
Törjük össze a 180 gramm kekszet. Adjuk hozzá a 45 ml tejet, és forgassuk addig, amíg össze nem áll. Nyomkodjuk egy 17 cm átmérőjű tortaforma aljába, és 15 percig hűtőben pihentessük! A szobahőmérsékletű mascarponét és krémsajtot keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a natúr joghurtot és a vaníliaaromát. A habtejszínt cukorral verjük kemény habbá, és forgassuk a sajtos-joghurtos masszába. Ízlés szerint citromlevet is adhatunk hozzá. A zselatint tejben oldjuk fel, öntsük a masszához, és az egészet kanalazzuk a kekszalap tetejére. 20 percre tegyük a fagyasztóba.
A meggyet a cukorral felforraljuk, addig, amíg levet nem enged. Ezután leszűrjük. A meggylébe tegyük bele a zselatin és a víz csomómentes keverékét. 20 perc után vegyük ki a fagyasztóból a félkész tortát, és a zselatinos meggylevet öntsük a tetejére. Minimum 4 órára tegyük a hűtőbe.
Forrás: www.cookpad.com
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása