Ki tudna ellenállni a friss eperrel készült krémes finomságnak?
Hozzávalók:
- 50 dkg friss eper
- 5 dl tejszín
- 2 csomag babapiskóta
- 3 dl tej
- fél dl brandy
- cukor
- néhány mentelevél
Elkészítés:
Pár szép szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a többit összepépesítjük annyi cukorral, ami kedvünk szerint beédesíti. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros eperrel. Egy mély, kerek tálat keresztben kibélelünk fóliával, hogy mindenhol befedje.
Meglangyosítjuk a tejet, egy tálban összekeverjük a brandyvel. Ebbe mártogatjuk egy pillanatra a piskótákat, körberakjuk vele a tálat, és egy réteg krémet kenünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, míg van hozzávaló. Hagyjunk meg egy adag krémet a végén, mert azzal húzzuk be a másnap kiborított félgömb alakú süteményünket.
Amikor elfogyott minden, a fólia végeit a sütemény tetejére húzzuk, hogy ne száradjon ki, egy lapos, nagy tányért tegyünk a tetejére nehezéknek. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
Másnap a fóliát lehajtva a lapos oldaláról kiborítjuk egy méretben hozzá illő lapos tálra. Bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük a félbevágott, félretett szép eperszemekkel, néhány mentalevéllel is feldobhatjuk a látványt.
Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, torta módjára szeleteljük. Nyáron pompás desszert.
Forrás: www.mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása