Epres Charlotte

Epres Charlotte

Ki tudna ellenállni a friss eperrel készült krémes finomságnak?

Epres CharlotteHozzávalók:

  • 50 dkg friss eper
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag babapiskóta
  • 3 dl tej
  • fél dl brandy
  • cukor
  • néhány mentelevél

Elkészítés:

Pár szép szem epret tegyünk félre a díszítéshez, a többit összepépesítjük annyi cukorral, ami kedvünk szerint beédesíti. A tejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a cukros eperrel. Egy mély, kerek tálat keresztben kibélelünk fóliával, hogy mindenhol befedje.

Meglangyosítjuk a tejet, egy tálban összekeverjük a brandyvel. Ebbe mártogatjuk egy pillanatra a piskótákat, körberakjuk vele a tálat, és egy réteg krémet kenünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, míg van hozzávaló. Hagyjunk meg egy adag krémet a végén, mert azzal húzzuk be a másnap kiborított félgömb alakú süteményünket.

Amikor elfogyott minden, a fólia végeit a sütemény tetejére húzzuk, hogy ne száradjon ki, egy lapos, nagy tányért tegyünk a tetejére nehezéknek. Egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.

Másnap a fóliát lehajtva a lapos oldaláról kiborítjuk egy méretben hozzá illő lapos tálra. Bevonjuk a maradék krémmel, díszítjük a félbevágott, félretett szép eperszemekkel, néhány mentalevéllel is feldobhatjuk a látványt.

Tálalásig visszatesszük a hűtőbe, torta módjára szeleteljük. Nyáron pompás desszert.


Forrás: www.mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége