Kölesfasírt

Kölesfasírt

Egészséges és még finom is a kölesfasírt, ami ideális feltét főzelékfélékhez.


KölesfasírtHozzávalók 4
adaghoz:

15 dkg köles (hántolt)

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

3 ek. zabpehelyliszt

3 tojás

1 tk. só

ízlés szerint bors

2 kk. majoránna

2 ek. étolaj


Elkészítése:

A kölest jól mossuk át, majd háromszoros mennyiségű vízben főzzük meg. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra. Tegyük egy tálba a kölest, majd keverjük hozzá a tojást, a hagymákat, az olajat, a zabpehelylisztet, majd fűszerezzük. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Formáljunk belőle gombócokat, kicsit lapogassuk le. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a fasírtokat. Fél óra alatt süssük meg.

 

Forrás: www.sobors.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége