A batáta, más néven édesburgonya lassan felszívódó szénhidrátnak számít, ezért diétázóknak, cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása.
Hozzávalók:
- 1 db av
- 4 db tojás
- 3 karika kápiapaprika
- 1 tk. citromlé
- csipet só
- 2 szál petrezselyemzöld
- 1 db kovászos uborka
- 8 karika batáta
- 2 ek. kókuszzsír
Elkészítés:
Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a batátakarikákat sülni. Amíg sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojás sárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük. Amikor a batáta egyik oldala már pirul, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük. Az elkészült édesburgonya felét tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a masszát. A maradék batátákat tetőként a krémkupacokra helyezzük. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta és a hűvös krém külön élvezet.
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása