Töltött édesburgonya avokádóval

Töltött édesburgonya avokádóval

A batáta, más néven édesburgonya lassan felszívódó szénhidrátnak számít, ezért diétázóknak, cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása.

Töltött édesburgonya avokádóval

Hozzávalók:

  • 1 db av
  • 4 db tojás
  • 3 karika kápiapaprika
  • 1 tk. citromlé
  • csipet só
  • 2 szál petrezselyemzöld
  • 1 db kovászos uborka
  • 8 karika batáta
  • 2 ek. kókuszzsír

Elkészítés:

Egy serpenyőbe feltesszük a kókuszzsírt melegedni, majd rátesszük a batátakarikákat sülni. Amíg sül, egy edénybe belekanalazzuk az avokádót, hozzátesszük a keményre főtt tojás sárgáját, a citromlevet, a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. Botmixerrel krémesítjük. Amikor a batáta egyik oldala már pirul, megfordítjuk. A paprikát és a kovászos uborkát kis kockákra daraboljuk, és az avokádós krémhez keverjük. Az elkészült édesburgonya felét tányérra tesszük, és ráhalmozzuk a masszát. A maradék batátákat tetőként a krémkupacokra helyezzük. Frissen fogyasztjuk: ilyenkor a forró batáta és a hűvös krém külön élvezet.


Forrás: mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége