A gomba remek téli étel, hiszen rengeteg ásványi anyagot tartalmaz. Ne mellőzzük a konyhából!
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 1 vöröshagyma
- 10-12 db csiperkegomba (kb. 20 dkg)
- petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 csomag mozzarella
- 10 dkg reszelt kapuvári félzsíros sajt
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanálnyi vaj
- 2 kis paradicsom
- 1 evőkanál rozsliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
A mellfiléket kinyitjuk, és egy kicsit megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, egy órát pihentetjük. Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük az apróra vágott gombát, hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és együtt pirítjuk, majd félretesszük.
A lisztet összekeverjük a paprikával, és a hússzeleteket beleforgatjuk a rozslisztbe. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon megsütjük a húst, oldalanként kb. 4-4 percet, ameddig szép piros színt kap, majd átszedjük egy kerámiatálba vagy jénaiba. Az elősütött szeletekre pakoljuk a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk egy-két szelet paradicsomot, meghintjük reszelt sajttal, díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöldet. Alufóliával letakarjuk, majd betesszük a 180 fokos sütőbe, és készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát és úgy sütjük. Pulykamellel is elkészíthető.
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása