Gránátalmás sütemény

Gránátalmás sütemény

Ínyenc nyalánkságra vágyik? Kóstolja meg ezt a könnyen elkészíthető tortát, amelynek különleges ízét az egészséges gránátalmának köszönheti!

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 púpos evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 késhegynyi sütőpor
  • 3 gránátalma
  • 3 nagy alma
  • 5 dl gránátalmalé vagy 1 üveg lekvár
  • 2 teáskanál zselatin
  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk egy pici cukrot és elkeverjük, majd a lassan a fehérjéhez adagoljuk. Utána lassan a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben (180-200 fok) 25-30 percig sütjük.

Felszeleteljük az almákat. Elkészítjük a zselatinos „krémet” a zselatinból és a gránátalmaléből, vagy ha nincs kedvünk főzőcskézni, 1 üveg kemény lekvár (meggy, ribizli, szilva stb.) is megteszi. Ha kissé kihűlt a krém, hozzákeverjük 2 gránátalma belsejét.

Elrendezzük a felszeletelt almákat a piskótán, majd rákenjük a lekvárt, utána a tejszínhabot. Ha elegyengettük a habot, rákaparjuk 1 gránátalma belsejét. Minimum 2 órát hűtőszekrényben hűlni hagyjuk.

 

Forrás: Mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége