Habos-szilvás sütemény

Habos-szilvás sütemény

habos szilvás

Édesszájúak és gyümölcsimádók kedvence lesz ez a 30 perc sütést igénylő finomság.


Hozzávalók:


A töltelékhez:


A tetejére:


Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát kimagozzuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, 20×30-as tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával. A szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk barna nádcukorral, vaníliával, fahéjjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz.

Forrás: www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége