Aki nincs odáig a habos édességekért, az kifejezetten örülni fog ennek az egyszerűen elkészíthető kevert sütinek. Uzsonnának hétköznapokon is kiváló lehet.
Hozzávalók:
- 6 nagy, szoba-hőmérsékletű tojás
- 200 g kristálycukor (vagy cukorhelyettesítő)
- 167 g finomliszt (helyettesíthető durumliszttel, de akkor nem lesz annyira magas a sütemény)
- 1/2 ek. sütőpor
- 1 ek. vaníliaaroma
- 680 g vagy 3 közepes vagy nagyobb savanykás zöldalma
- 1 ek. porcukor (vagy porcukor-helyettesítő) megszórni a süti tetejét, opcionális
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibéleljük egy 23 cm átmérőjű sütőforma alját és oldalát.
Magas fokozatú mixerrel habosra keverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot (vagy a cukorhelyettesítőt), és 8-10 percig folytatjuk a keverést, amíg egységes állagú nem lesz. Az almát kisebb darabokra összevágjuk.
Egy tálban összekeverjük a finomlisztet (vagy durumlisztet) a sütőporral, a cukros-tojásos masszába szitáljuk az 1/3 részét, és spatula segítségével finoman összekeverjük. Ugyanezt tesszük a másik kétharmad résszel is. Nem szabad túlkavarni!
Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és még egyszer átkeverjük a tésztát. Ezután beleszórjuk a tésztába az almadarabkák ¾-ét. Óvatos keverés után az egész masszát belekanalazzuk a tepsibe. A tetejére rászórjuk a maradék almadarabokat.
180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz. Végül 15 percig hűlni hagyjuk, kivesszük a sütőformából. Amikor már szoba-hőmérsékletűre hűlt, megszórhatjuk kevés porcukorral (vagy porcukor-helyettesítővel).
Forrás: https://natashaskitchen.com
Leírás és videó itt tekinthető meg: http://bit.ly/applecakesharlotka
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása