Naturmind Tápiókagyöngy

Kiszerelés:
500g
SKU:
B9997626
Gyártó/Forgalmazó:
BiOrganik Online Kft.

Természetesen gluténmentes. Magas szénhidráttartalmú. Könnyen és gyorsan elkészíthető.

Internetes ár
1 025 Ft
Egységár: 2050.2 Ft / kg

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

  • A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik.
  • Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.
  • A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát.
  • Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet
  • Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.
  • Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a gumó.
  • A tápiókagyöngy a tápióka gumóból készül, adalékanyagok hozzáadása nélkül.
  • Dél-Kelet Ázsiában kedvelt alapanyag, főleg desszertek és olyan különlegességekhez használják, mint a bubble tea.
  • A tápióka főleg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz, rostot csak igen kis mennyiségben, így glikémiás indexe magas, gyorsan emeli a vércukorszintet.
  • Ebből kifolyólag gyors energianyerésre alkalmas (sportolóknak), de annak, aki csökkenteni szeretné a testsúlyát, nem ajánlott.
  • Cukorbetegek ugyanezen okból kerüljék.
  • Kis mennyiségű fehérjét tartalmaz, zsírtartalma pedig elhanyagolható.
  • Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem kimondottan jelentős.
  • Nátriumban szegény.
  • A tápióka természetesen gluténmentes élelmiszer, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
  • Laktózt sem tartalmaz, így laktózmentes diétában is alkalmazható.
  • Vegán.

Összetevők

  • Tápiókakeményítő.

Tápanyagtáblázat

Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 1516 kJ/356 kcal
Zsír 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak 0,03 g
Szénhidrát 88,4 g
- amelyből cukor 0 g
Fehérje 0,56 g
0,03 g

Felhasználás

  • A tápiókagyöngyről általában a tápiókapuding jut eszünkbe, amelyet nem csak magában fogyaszthatunk, hanem süteményekre, tortákra is tehetjük krémként, de díszítőelem is lehet egy különlegesebb fogáshoz.
  • Vízfelvevő képessége miatt sűrítőszerként is alkalmazható vagy akár levesbetét is lehet belőle (gyümölcslevesben jól mutat).
  • A tápiókapuding elkészítéséhez először 10-15 percre vízbe vagy növényi tejbe áztassuk be a tápiókagyöngyöt, majd tetszés szerint ízesítve lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 10-15 perc).
  • Kis tálakba kanalazva hagyjuk kihűlni.
  • A tápióka semleges íze miatt édes és sós puding is készíthető belőle.
  • Friss, lédús gyümölccsel a legfinomabb.
  • Ha legközelebb egy igazán különleges, mégis nagyon egyszerű itallal szeretnénk meglepni vendégeinket, készítsünk nekik bubble tea-t, tápiókagyönggyel!
  • Ehhez csak be kell áztatnunk a tápiókagyöngyöket fekete vagy erős színű gyümölcsteába, majd hagyjuk, hogy a gyöngyök megduzzadjanak és átvegyék a tea színét.
  • Ez után a duzzadt gyöngyöket hideg vízzel átmossuk, leszűrjük és shakerben vagy annak hiányában egy befőttesüvegben alaposan összerázzuk.
  • Dekoratív üvegpohárban, vastag bambusz szívószállal tálaljuk.

Tárolás

  • Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Betétdíjas Nem 

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége