Naturmind Tápiókagyöngy
Kiszerelés:
500g
SKU:
B9997626
Gyártó/Forgalmazó:
BiOrganik Online Kft.
Természetesen gluténmentes. Magas szénhidráttartalmú. Könnyen és gyorsan elkészíthető.
Internetes ár
1 025 Ft
Egységár:
2050.2 Ft / kg
Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!
Jellemzők
- A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, de ma már Ázsiában és Afrikában is nagy területeken termesztik.
- Elsősorban a növény gumóját használják fel, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.
- A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát.
- Leginkább gyöngy és por formájában használják, de készítenek belőle állati takarmányt és magas keményítőtartalma miatt a textil- és papíripar alapanyaga is lehet
- Érdekesség, hogy ragasztót és alkoholt is készítenek belőle, illetve a bioüzemanyag gyártásban is kiemelkedő szerepe van.
- Néhány országban a növény levelét is fogyasztják, amely a tápanyagok jóval szélesebb skáláját tartalmazza, mint a gumó.
- A tápiókagyöngy a tápióka gumóból készül, adalékanyagok hozzáadása nélkül.
- Dél-Kelet Ázsiában kedvelt alapanyag, főleg desszertek és olyan különlegességekhez használják, mint a bubble tea.
- A tápióka főleg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz, rostot csak igen kis mennyiségben, így glikémiás indexe magas, gyorsan emeli a vércukorszintet.
- Ebből kifolyólag gyors energianyerésre alkalmas (sportolóknak), de annak, aki csökkenteni szeretné a testsúlyát, nem ajánlott.
- Cukorbetegek ugyanezen okból kerüljék.
- Kis mennyiségű fehérjét tartalmaz, zsírtartalma pedig elhanyagolható.
- Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem kimondottan jelentős.
- Nátriumban szegény.
- A tápióka természetesen gluténmentes élelmiszer, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.
- Laktózt sem tartalmaz, így laktózmentes diétában is alkalmazható.
- Vegán.
Összetevők
- Tápiókakeményítő.
Tápanyagtáblázat
Tápanyagtartalom 100 g-ban | |
Energia | 1516 kJ/356 kcal |
Zsír | 0,1 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,03 g |
Szénhidrát | 88,4 g |
- amelyből cukor | 0 g |
Fehérje | 0,56 g |
Só | 0,03 g |
Felhasználás
- A tápiókagyöngyről általában a tápiókapuding jut eszünkbe, amelyet nem csak magában fogyaszthatunk, hanem süteményekre, tortákra is tehetjük krémként, de díszítőelem is lehet egy különlegesebb fogáshoz.
- Vízfelvevő képessége miatt sűrítőszerként is alkalmazható vagy akár levesbetét is lehet belőle (gyümölcslevesben jól mutat).
- A tápiókapuding elkészítéséhez először 10-15 percre vízbe vagy növényi tejbe áztassuk be a tápiókagyöngyöt, majd tetszés szerint ízesítve lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kb. 10-15 perc).
- Kis tálakba kanalazva hagyjuk kihűlni.
- A tápióka semleges íze miatt édes és sós puding is készíthető belőle.
- Friss, lédús gyümölccsel a legfinomabb.
- Ha legközelebb egy igazán különleges, mégis nagyon egyszerű itallal szeretnénk meglepni vendégeinket, készítsünk nekik bubble tea-t, tápiókagyönggyel!
- Ehhez csak be kell áztatnunk a tápiókagyöngyöket fekete vagy erős színű gyümölcsteába, majd hagyjuk, hogy a gyöngyök megduzzadjanak és átvegyék a tea színét.
- Ez után a duzzadt gyöngyöket hideg vízzel átmossuk, leszűrjük és shakerben vagy annak hiányában egy befőttesüvegben alaposan összerázzuk.
- Dekoratív üvegpohárban, vastag bambusz szívószállal tálaljuk.
Tárolás
- Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Betétdíjas | Nem |
---|
Hírlevél feliratkozás
Nézd meg mit mond rólunk
az árukereső.hu közössége
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása