Naturmind Nádcukor sötétbarna lágy

Kiszerelés:
500g
SKU:
898580
Gyártó/Forgalmazó:
BiOrganik Online Kft.

Különleges ízű, természetes eredetű cukor.

Internetes ár
1 448 Ft
Egységár: 2896.2 Ft / kg

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

  • A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem.
  • Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás.
  • Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.
  • A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot.
  • A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.
  • Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.
  • A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata.
  • A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre.
  • Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
  • Vegán.

Összetevők

  • Nádcukor.

Tápanyagtáblázat

Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 1647 kJ/388 kcal
Zsír 0 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 96,1 g
- amelyből cukor 96,1 g
Fehérje 0 g
0,025 g

Felhasználás

  • Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható.
  • Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz az ételeknek.
  • Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).

Tárolás

  • Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Betétdíjas Nem 

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége