Naturmind Nádcukor sötétbarna lágy
Kiszerelés:
500g
SKU:
898580
Gyártó/Forgalmazó:
BiOrganik Online Kft.
Különleges ízű, természetes eredetű cukor.
Internetes ár
1 448 Ft
Egységár:
2896.2 Ft / kg
Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!
Jellemzők
- A cukornád, amelyből a nádcukor készül, a trópusi és szubtrópusi területeken terem.
- Érdekesség, hogy aratáskor a növény szárát vágják csak le, nem húzzák ki a földből, így újra teremni tud és nem kell újra ültetni, vagyis egy megújuló cukorforrás.
- Ez nem csak gazdaságossá teszi a nádcukor termelését, de környezetvédelmi szempontból is hasznos.
- A nádcukrot a növény húsos szárában található nedvből nyerik, feldolgozása során nem használnak semmilyen adalékanyagot.
- A folyamat során különválik a finom, kristályos cukor és a melasz (ezt a mellékterméket később a rum gyártásához használják fel), de a színanyagok egy része megmarad a cukorkristályokba zárva, ennek köszönheti a cukor a különleges, kellemes színét.
- Minél több színanyag marad a cukorban, annál karakteresebb az íze és aromája.
- A lágy sötétbarna nádcukor különlegessége, hogy a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően az átlagosnál jóval több melasz marad a végtermékben, ettől van sötét színe és karamellre emlékeztető illata.
- A nádcukor kémiailag ugyanúgy szacharóz (két cukormolekulából álló szénhidrát), mint a répacukor, tehát nem ajánlott azoknak, akiknek figyelniük kell a cukorbevitelükre.
- Viszont mivel természetes, szennyeződés és mesterséges színezékmentes, jobb választás mindenki más számára.
- Vegán.
Összetevők
- Nádcukor.
Tápanyagtáblázat
Tápanyagtartalom 100 g-ban | |
Energia | 1647 kJ/388 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 96,1 g |
- amelyből cukor | 96,1 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0,025 g |
Felhasználás
- Felhasználása a répacukorhoz hasonló, ételben, italban, sütéshez, főzéshez vagy hideg fogásokhoz egyaránt felhasználható.
- Íze és illata karakteresebb, lágyabb, különleges aromát kölcsönöz az ételeknek.
- Különösen érdemes olyan fogásokban nádcukorral kiváltani a répacukrot, ahol a cukor ízének fontos szerepe van (pl. habcsók, habkrém, karamell).
Tárolás
- Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Betétdíjas | Nem |
---|
Hírlevél feliratkozás
Nézd meg mit mond rólunk
az árukereső.hu közössége
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása