BiOrganik bio bulgur

Kiszerelés:
500g
SKU:
B9996145
Gyártó/Forgalmazó:
BiOrganik Online Kft.

Török rizsnek is nevezik. Rostdús, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.

Internetes ár
1 133 Ft

Ez a termék készlethiány miatt jelenleg nem megrendelhető. Az értesítést kérek gombra kattintva email-ben tájékoztatjuk, amikor készlet érkezik. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az érintett termék újonnan beérkező áru, ezért annak ára eltérhet a fentiekben szereplő ártól.

Egységár: 2266.2 Ft / kg

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

  • A bulgur a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga.
  • A bulgur úgy készül, hogy a búzát nem teljesen érett állapotban betakarítják, előfőzik vízben vagy gőzben, kiszárítják, majd összetörik.
  • Mivel az egész búzaszemet felhasználják, így a korpa és csíra részben lévő értékes tápanyagok benne maradnak.
  • Mivel külalakra hasonló a rizshez és elkészítése is nagyon egyszerű, könnyen beilleszthető a táplálkozásba, változatosabbá és egészségesebbé teheti az étrendet, ha fehér rizs vagy például tarhonya helyett bulgurt használunk.
  • Mellette szól még, hogy fele annyi idő alatt megpuhul, mint a barna rizs.
  • A bulgur rostokban gazdag, ami nemcsak az emésztést segíti és enyhíti a székrekedéses panaszokat, de vércukor- vagy koleszterinproblémák esetén is előnyös.
  • Glikémiás indexe alacsony, így cukorbetegeknek is ajánlott.
  • Az ásványi anyagok közül vastartalma jelentős, a vitaminok tekintetében pedig B-vitaminokban bővelkedik.
  • Vegán.

Összetevők

  • Durumbúza.*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01

Tápértéktáblázat

Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 1436 kJ/340 kcal
Zsír 1,3 g
- amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 63,4 g
- amelyből cukor 0,4 g
Fehérje 12,3 g
0,04 g

Felhasználás

  • Többféleképpen elkészíthető.
  • Az egyik, legegyszerűbb változat, ha fűszerekkel elkeverve, kétszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük, majd letakarva 20 percre állni hagyjuk.
  • Intenzívebb íze van, ha kevés olajon aranysárgára pirítjuk, majd ezután öntjük fel forrásban lévő vízzel és kb. 12-15 perc alatt puhára főzzük.
  • Általában köretként fogyasztják, mint a rizs vagy a tarhonya helyettesítője, de paradicsommal és más zöldségekkel önmagában is kiváló.
  • A piláf alapjául eredetileg a bulgur szolgál.
  • Édesen is fogyasztható, friss vagy aszalt gyümölccsel.

Tárolás

  • Száraz, hűvös helyen tartandó!

Figyelmeztetés

  • Szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.
A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
Betétdíjas Nem 

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége