Ünnepi kacsacomb vörösboros meggyel

Ünnepi kacsacomb vörösboros meggyel

Ünnepi kacsacomb vörösboros meggyel

Pikáns ízek ünnepi kivitelben. Mellé egy finom vörösbor dukál.

Hozzávalók: 

A kacsához:

  • 6 db hízott kacsacomb
  • bors
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 fej hagyma
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 3 narancs
  • 1 ág rozmaring
  • 40 dkg kacsazsír

A meggyhez:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet törött bors
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek. méz

 

Elkészítés: 

A kacsacombokat megtisztítjuk, megformázzuk, bedörzsöljük sóval, borssal, barna cukorral, és állni hagyjuk. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, majd darabokra vágjuk. Egy mély tepsibe belefacsarjuk a narancslevet (kb. 3 dl-t), majd ráhelyezzük a kacsacombokat és köré rendezzük a hagymákat, a gyömbért és a rozmaringot. A zsírt rákanalazzuk, majd lefedjük a tepsit alufóliával, és lassan, 90 fokon 8 órán vagy akár egy egész éjszakán át sütjük. Reggel kivesszük a kacsacombokat a zsírból, egy olyan tepsire tesszük, amin majd készre akarjuk sütni, és azon hagyjuk kihűlni. Mikor eljön az étkezés ideje, a tepsit betesszük a sütőbe, és 200 fokon ropogósra sütjük. A meggymártáshoz a meggybefőttet leszűrjük. A meggyet sóval, borssal, vörösborral felforraljuk. A keményítőt kis vízzel elkeverjük, és gyorsan hozzáadva a mártáshoz besűrítjük vele azt. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és a vajat, a mézet elkeverjük benne. Fogyasztható azonnal vagy visszamelegítve is.

Forrás: mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége